29 Nisan 2010 Perşembe

CILEK PASTASI


hepsi hazir malzemeler,ama cocuklar bayiliyor.

hazir meyve pastasi kekinin uzerine cilekler dizildikten sonra uzerine jelatinsiz cilek aromali jole kaynatilip dokulur

28 Nisan 2010 Çarşamba

PORTAKALLI HINDI


500 gr kusbasi hindi eti- 4 y.k siviyag-2 dis sarimsak-1 defne yapragi-1 portakalin kabugu-1 su bardagi portakal suyu-2 yemek kasigi soya sosu-1 havuc-2 patates-tuz ya da baharatli tuz.

siviyagda etler sarimsakla kavrulur.portakal suyu ve defne yapragi da eklenip 20 dak. pisirilir.

kup kup dogranmis patates ve havuc kizartilip,etin icine eklenir,soya sosu,tuzu ve portakalin kabuklari da katilip 1-2 dakika sonra atesten indirilir.

bu tarif yine arkadasim yasemin den ,tesekkur ediyorum ,ellerine saglik

27 Nisan 2010 Salı

KIYMALI MILFOY TARTI


yakalasik 250 gr.taze milfoy hamuru 26 cm.lik tepsiye yayilir. uzerine:200 gr kiyma ve 1 sogan ya da ince dogranmis pirasa kavrulur iliyinca hamurun uzerine dokulur, 2yumurta,200 gr taze peynir(frischkäse),tuz,karabiber,kimyon,100 gr rende kasar cirpilip en use dokulup firina verilir.

21 Nisan 2010 Çarşamba

KABAKLI KEK(CAGLA'NIN KEKI)



sayfasindan aldim.bizim sulaleye ait 3 blogda da su an bu tarif var.kabakcigil diye bosuna dememisler demek ki.yemeklik kabaklar yumusacik yapiyor keki ,ertesi gun daha da yumusak oluyor.

2 yumurtave 1,5 bardak seker iyice cirpilir. yarim su bardagi sut,1 su bardagi siviyag,vanilya sekeri ya da tupteki aromalardan,3 yemek kasigi kakao karistirilir(ben icine biraz tarcin da attim),2 su bardagi un,kabartma tozu,1 su bardagi ceviz de eklenir.en son 2 adet rendelenmis yemeklik kabak ta eklenip,onceden isitilmis firinda 200 30-35 dakika pisirilir.

18 Nisan 2010 Pazar

SOFRA

- pastanin tarifini yazmistim,fasulye diblesi ve pogaca tarifim de daha onceki sayfalarimda ,kisir ve cacik tarifine de sanirim bilmeyen yoktur,minik pizzalar ve
kiymali pirasali peynir tartinin tarifini daha sonra yazacagim.

16 Nisan 2010 Cuma

MUZLU PASTA




pudingi icin 1litre sut -1 su bardagindan 1 parmak kadar az un -vanilya ve sekerle kaynatilir. pasta kalibinin dibine bir kat dokulur,bir sira tatli kakaoyla karistirilmis sute batirilip hemen cikarilan kedi dili biskuvileri dizilir,ikinci defa bu islem tekrarlanir, (arasina da isterseniz dogranmis muz ekleyebilirsiniz) en uste pudingi dokulur,soguyup sertlestikten sonra ters cevrilir,muzlar yerlestirilir,uzerine de hemen kararmamasi icin seffaf jolelerden surulur.(burda klare tortenguss diye satiliyor jelatinsiz,nisastali bir jole) daha sonra da cikolatayla suslenir.

15 Nisan 2010 Perşembe

HAVUCLU MAKARNA SALATASI


cok basit ama cok sevdigimiz bir tarif

2-3 buyuk havuc rendelenir,biraz kavrulur,sarimsakli yogurtla karistirilir(mayonez de ekleyebilirsiniz) haslanmis makarnayla harmanlanir.

14 Nisan 2010 Çarşamba

TAHINLI KEK (bu sefer hurmali)


3 yumurta,2 bardaktan biraz az seker iyice cirpilir

1 su bardagi yogurt 1su bardagi siviyag 1paket kabartma tozu,2,5 su bardagi un,1 paket vanilya 4 yemek kasigi tahin de katilip kekin hamuru yapilir. 175 derecede 30-35 dakika pisirilir.(ben bu sefer hamurun icine dogranmis hurma koydum ama sade daha lezzetli oluyor) pistikten ve ilidiktan sonra kekin uzerine 4-5 yemek kasigi tahin surulup 2 yemek kasigi toz seker serpilir,en ustune de bol ceviz serpilir.(alerjimizden dolayi ben serpmiyorum) afiyetle yenir:)

13 Nisan 2010 Salı

KOLAY PASTA


1 hazir pasta keki (2 kat),visne suyuyla ilk kati islattim


arasina turk isi tiramisu tarifimdeki ( bundan onceki sayfalarimda bulabilirsiniz.) muhallebiden surup konserve visnelerden koydum .ikinci kat keki yerlestirip o keki islatmadan uzerine 80gr cikolata ve yarim cay bardagi sutu cikolata eriyene kadar isitip ,sicakla ilik arasindayken ikinci kekin uzerine doktum(boyle ilik koyunca kek icine cekiyor ve soguyunca da butun kek islak cikolatali kek gibi oluyor) sogutup afiyetle de yedik.

11 Nisan 2010 Pazar

MAYALI KOLAY POGACA


bu pogacalar gercekten de yumusacik oluyorlar,ben o gun icine yumurta katmayi unutmustum firina verirken geldi aklima,fakat dogrusu,ne goruntusu ne de tadinda hic bir eksiklik yoktu.

1 su bardagi ilik sutte 1 paket taze maya eritilir, yarim su bardagi sivi yag,1 yumurta ,tuz,1 kasik seker,1 kasik mahlep ve unla yogurulur.bana herkes ayni tarifi yapip benimkiler kadar yumusak yapamadiklarini soyluyor. cok cok yumusak bir hamur olacak,elinize yapisan bir hamur kivami olmasi gerekiyor.yarim saatten fazla da dinlendirmiyorum ben mayali hamurlari.

yarim saat hamur bekletilip,sekilleri verilir,10 dakika kadar da tepside dinlenince yumurta sarisi da surulup firina verilir.

8 Nisan 2010 Perşembe

FASULYE KAVURMASI


yasemin e gitsin:)

500 gr fasulye ince dogranir,3-4 sogan da kalin piyazlik dogranir.yayvan bir tencerede az sivi yagla cok kisik ateste pisene kadar agzi kapali bicimde pisirilir.arada karistirilir.afiyet olsun bunu arkadasim unzilede yemistim ,cok hosuma gitmisti.biz tursusunu kavururuz fasulyenin ama bu da cok lezzetli oluyor.

4 Nisan 2010 Pazar

IRMIK TATLISI




cok basit,hafif ve lezzetli,sanirim herkesin de bildigi bir tarif.ama benim cok sevdigim bu tatlinin tarifi sayfamda olmazsa da olmaz dedim .


1 litre sut - 10 kasik irmik - 12 kasik seker-vanilya-kisik ateste kaynayana kadar karistirilir,1 -dakika kadar kaynadiktan sonra-islatilmis tepsiye dokulup,soguduktan sonra servis yapilir.

3 Nisan 2010 Cumartesi

YOGURTLU PATATES


bu salatayi ne zaman yapsam bir olay gelir aklima;gulsem mi kizsam mi bilemedigim... neyse tarifi aslinda sanirim hepiniz biliyorsunuzdur,ama bir de ben yazayim. haslanmis patatesler sicakken soyulur,catalla ezilir,icine siviyag ,maydanoz,yesil sogan,rende havuc ,cig ya da kavrulmus,tuz ve karabiber(aslinda caniniz ne cekiyorsa koyabilirsiniz,kozlenmis biber,misir konservesi,salatalik tursusu vs..) hepsi karistirilip kaliba konulur.uzerine sarimsakli yogurt dokulur.siviyaginda yakilmis salca yada pul biberle suslenir

1 Nisan 2010 Perşembe

TAHINLI CATLAK KURABIYELER(57.pdcs etkinligine)




bu kurabiyeleri once sayfana tahinli bir seyler koysana diyen arkadasim yasemin,sonra da 57.pdcs etkinligi icin tarif gondermemizi isteyen http://www.humeyraninyeri.blogspot.com/
arkadasimizin etkinligi icin yaptim.afiyet bal,seker olsun.


2 cay bardagi sivi yag,1,5 cay bardagi toz seker,1 cay bardagi tahin ve unla kurabiye hamuru hazirlanir,unu goz karari yaptim,unuttum olcerek yapmayi ,hamurun o yagli yapisi elden kaybolana kadar un eklemek gerekiyor.hamur cok dagilan bir hamur,sekil verirken hic bastirmadan elinizde yuvarlamaniz gerekli.soguk firina atip 180 derecede pisirdim.soguyana kadar da tepsiden alinmamasi gerekiyor,yoksa dagiliyor,ve un kurabiyesi gibi ustu tam pembelesirken firindan aliniyor.biraz fazla puf noktasi oldu ama biraz nazli bir hamur,dikkat etmek gerek.
Related Posts with Thumbnails