21 Haziran 2011 Salı

TATLIYLA BIR ARA



6 hafta ülkemdeyim ,tatilden sonra tekrar görüsmek üzere insallah.bu pastayi gecen hafta dogum gününde esim icin hazirladim,hayatimda en aceleyle yaptigim fakat tadi harika olan bir pasta cikti.pandispanyanin ilk katina cikolatali paradiescreme sürdüm ikinci katina portakalli krema hazirladim cok hafifletti pastayi bayildim,en üstünü yine paradies le kapladim



portakal kremasina gelince:300 ml portakal suyu 100 gr seker ve 2 paket agar agar i kaynattim(tarifinde 6 yaprak jelatin yaziyordu,)biraz soguyunca 250 gr cirpilmis kremayla karistirip,biraz sertlesince sürdüm,yalnizca tek katina sürdügüm icin yarisi artti bir dahakine yari ölcüyle yapacagim

8 Haziran 2011 Çarşamba

CILEK RECELI



en güzel recel cesidi bence.



2 kilo seker---2 kilo cilekle,tencerede bir kac saat bekletilir,yavas yavas kaynatilir,üzerine cikan köpükler kevgirle alinir,kivamini almaya yakin yarim limon suyu katilip birkac dakika daha kaynatilir,sicakken kavanozlara doldurulup,soguyana kadar kavanozlar ters koyulup bekletilir.(ben yaklasik 50 dakika kaynattim,kivami gayet güzel oldu)

6 Haziran 2011 Pazartesi

PANNA COTTA



güzel bir italyan tatlisi,



500 ml cig krema(sahne),50 gr seker ve vanilyayla kisik ateste 10 dakika kaynatilir---3 yaprak jelatin yaziyor tarifinde ama ben bitkisel jelatin agartine kullandim 1 paket toz halinde,karisimi ocaktan almadan3 dakika evvel eklenir jelatini.kaplara bölüstürülüp,iyice soguyup sertlesince servis yapilir.
Related Posts with Thumbnails