5 Nisan 2011 Salı

KREMALI MANTAR CORBASI;KARISTIRMA



cok lezzetli bir corba ,denemeyenler varsa tavsiye ederim.

1 sogan sivi yagla kavrulur,300-400 gr mantaince dogranip soganlarla kavrulmaya devam edilir,suyunu salip tekrar cekmeye baslayinca 3 dolu corba kasigi un da eklenip bir-iki dakika daha kavrulur,önce biraz soguk su katilarak acilir,1 su bardagi süt ya da krema eklenir(ben sütle yapiyorum),suyu da kivamina göre eklenip, blenderdan gecirilip 5 dakika kadar kaynatilir.(ben icine yarim tablet sebze bulyonu kattim bu sefer,sagliksiz da olsa lezzeti arttiriyor.)

KARISTIRMA da bizim köyde yapilan bir yemek(baska yörelerde de vardir mutlaka),kis tatilinde kiz kardesim türkiyeden bizi ziyarete gelirken annem göndermis.yazin köyde sac üstünde yufkalari yapip dograyip sakliyor.

dogranmis yufkalarin üzerine icine sogan atilarak pisirilen kemikli et bol suyuyla beraber sicakken dökülüyor.

8 yorum:

Ekin Mutfagi by Elif dedi ki...

Ellerine saglik harika görünüyor.
Ellerine saglik

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik canim afiyetler olsun .Hayirli aksamlar öptüm.

dokuzuncubulut dedi ki...

Karıştırmayı çok sevdim. Ben erişte zannettim ama, yufkayla yapılıyormuş. Daha önce denemediğim bir tarif.
Çok lezzetli görünüyorlar, ellerinize sağlık.

GÖZDE HOBİLER dedi ki...

Çok güzel gözüküyor.Ellerinize sağlık.Karıştırma çok değişik.Ben TEKİRDAĞ doğumluyum.Bizim oralarda da yufka yapılır.İlk fırsatta deneyeceğim.Çok güzel bir paylaşım.SEVGİLER.

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

emelcim her ikiside cok lezziz görünüyor, ellerine saglik canim..sicacik sevgiler, mutlu pazarlar..

sevimin sayfasi dedi ki...

emelcim blogcu bulusma ile ilgili post yayinladim sayfama gelip son gelismeleri okursan sevinirim,
görüsmek üzere sevim

beylikdüzü dedi ki...

kış olsa hemen yapardım şimdi.elinize sağlık

beylikdüzünde dedi ki...

Çorba gerçekten nefis görünüyor.

Related Posts with Thumbnails