30 Eylül 2015 Çarşamba

Elmali kek (tereyagi ve krema soslu)


Bu harika keki deneyin inanin baska elmali tarif aramayacaksiniz.;)            
2paket  200 er gramlik sivi krema   200 gram seker.1 limon kabugu rendesi     ve 1 vanilya cirpilir  sertlesmeye basladiginda 3 yumurta   1 kabartma tozu ve   375 gram un da katilip cirpilir. Yaklasik  1 kilo soyilmus dilimlenmis elma uzerine dizilip  onceden isitilmis firinda (200) 15 dakika pisirilir   .
O sirada sosu icin  100 gram tereyagi.100 gram seker.5 corba kasigi sut ve tarcin kaynatilir.kek furindan alinip uzerine bu sos dokulur. Tekrar firina verilip15 dakika daha pisirilir
Not:hamurundaki limon kabugunu mutlaka kullanin  aromayi veren

3 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Bencede harika,ama maalesef kalori bombasi ayrica!Ama ben yinede yapicam,gecen yaptigim elmali kek kizlara kuru geldi mesela!Muhtesem bir tarif,cok tesekkürler Emelcim!

emelce yemek dedi ki...

Simdiden afiyet olsun.

Sefa Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

Saygılar.

Related Posts with Thumbnails