15 Nisan 2011 Cuma

FIRINDA PATATESLI OMLET


gayet lezzetli bir yemek

2 sogan siviyagda kavrulur,incecik dogranmis patatesler de eklenip kavrulur,hafif cigligi gidene kadar.(teflon tencereyi tavsiye ederim).biraz curry,karabiber,ve tuzu da eklenir,4 yumurta yarim cay bardagi sütle cirpilip,atesten indirilen patateslere karistirilir,yaglanmis kaba dökülüp,firinda kizarana kadar pisirilir.

5 Nisan 2011 Salı

KREMALI MANTAR CORBASI;KARISTIRMA



cok lezzetli bir corba ,denemeyenler varsa tavsiye ederim.

1 sogan sivi yagla kavrulur,300-400 gr mantaince dogranip soganlarla kavrulmaya devam edilir,suyunu salip tekrar cekmeye baslayinca 3 dolu corba kasigi un da eklenip bir-iki dakika daha kavrulur,önce biraz soguk su katilarak acilir,1 su bardagi süt ya da krema eklenir(ben sütle yapiyorum),suyu da kivamina göre eklenip, blenderdan gecirilip 5 dakika kadar kaynatilir.(ben icine yarim tablet sebze bulyonu kattim bu sefer,sagliksiz da olsa lezzeti arttiriyor.)

KARISTIRMA da bizim köyde yapilan bir yemek(baska yörelerde de vardir mutlaka),kis tatilinde kiz kardesim türkiyeden bizi ziyarete gelirken annem göndermis.yazin köyde sac üstünde yufkalari yapip dograyip sakliyor.

dogranmis yufkalarin üzerine icine sogan atilarak pisirilen kemikli et bol suyuyla beraber sicakken dökülüyor.

25 Mart 2011 Cuma

PASTANE POGACASI;LAHANALI BÖREK;KOLAY PASTA





bu pogacanin tarifini seneler önce ayse tüter vermisti televizyonda,o gün bu gündür de benim en favori tariflerimden,bazi noktalarina dikkat edildiginde hep tutan bir tarif.

1 paket yas mayave 2 corba kasigi seker ,1 su bardagi ilik su süt karisiminda karistirilir. 5 dakika sonra,1 paket yumusak tereyagi,2 yumurta(birinin sarisi üzeri icin ayrilir),1,5 tatli kasigi tuz,1 corba kasigi mahlep,ve unla yogurulur.unu azar azar dökerek yogurun ve cok yumusak bir hamur elde edin.yaklasik 40 dakika hamuru mayalandirip seklini verin,tepside tekrar 20 dakika kadar mayalandirip yumurtasini sürüp,firina verin

yine resim eklemede bir sorun var sadece pastanin resmini yükleyebildim,sonra tekrar deneyecegim

18 Mart 2011 Cuma

HAVUCLU KEK


az önce google den sayfa adimi girdim,benim sayfanin ayni adini alan bir kisi daha var,allah allaaah isim mi kalmadi baska da aynisini yapmis,neyse

bu kek te ertesi güne yendiginde daha lezzetli olan bir kek.bu tarifi ben 2 ye katlayarak yaptim.

125 gr tereyagi-200 gr seker cirpilir-2 yumurta da eklenip cirpildiktan sonra-250 gr rendelenmis havuc-50 gr ceviz-100 gr badem (ben ceviz ve bademi alerji sebebiyle eklemedim ,onun yerine unu biraz fazla tuttum,orijinal tarifi bademli)-vanilya ,biraz tarcin,175 gr un,50 gr nisasta ve 1 paket kabartma tozuyla hamur yapilir.

önceden isitilmis 175 derecelik firinda 40-45 dakika pisirilir.

4 Mart 2011 Cuma

YALANCI TAVUK GÖGSÜ;SÜSLÜ TOPLAR;ISPANAKLI GÖZLEME











yalanci tavuk gögsünü cocuklugumdan beri cok severim,ilk kuzenim yapmisti ondan ögrenmistik tarifini(yasasin yemek yapmak- cagla nin annesi olur kendisi):).hem kolay hem cezzetli .süslü toplari da yine tavuk gögsünü daha az süt katarak koyu kivamli yapip,toplar halinda hindistan cevizine ,tarcina,kirilmis susamli sekerlemelere ve kakaoya bulayarak yaptim.ama dogrusu normal kivamda yapilan ,dilimlenerek tarcin dökülen tavuk gögsü gibi lezzetli gelmedi.




YALANCI TAVUK GÖGSÜ:150 gr tereyagi,tepeleme 1 su bardagi unla biraz kavrulur,1,5 litre süt eklenip muhallebi kivamina gelene kadar pisirilir,indirirken 1 su bardagi kadar seker ve 1 vanilya eklenir.tepsiye dökülüp,soguk servis yapilir.

1 Mart 2011 Salı

YOGURT TATLISI


2 yumurta,1 bardak seker,2 bardak yogurt,1 cay bardagi sivi yag,1,5 su bardagi irmik,yarim su bardagi un ,1 paket kabartma tozu,1 limon ya da portakal kabugu rendesi,cirpilir,önceden isitilmis firinda pisirilir.(büyük dikdörtgen borcama tam geliyor bu ölcü)

serbet:4 bucuk bardak seker--5 bardak suyla yapilan sicak serbet ,biraz ilimis olan tatlinin üzerine dökülür.

27 Şubat 2011 Pazar

VISNELI PEYNIR KEKI







uzuuuuuuun bir aranin ardindan yine blogumdayim.durdukca daha da lezzetlenen bir kek tarifim var:



150 gr yumusak tereyagi-80 gr seker-1 yumurta ve 300 gr unla hamur yogurulup,onceden isitilmis firinda 15 dakika pisirilir.



o piserken kremasi icin :3 yumurta-750 gr tatli lor az yagli(mager quark),150 gr seker,80 gr erimis tereyagi,1 limonun kabugunun rendesi ve suyu,1 paket vanilyali puding tozu,,1 kabartma tozu,75 gr irmik hepsi iyice cirpilir,400 gr kadar konserve visne de eklenip,15 dakika kadar pismis olan hamurun üzerine yayilir.üzerinin kitir hamuru da dökülüp firina verilir,40 dakika kadar daha pisirilir.



kitir hammuru icin: 50 gr tereyagi,50 gr seker,100 gr un yogrulup ufalanarak kremanin üzerine serpilir
Related Posts with Thumbnails