11 Nisan 2010 Pazar

MAYALI KOLAY POGACA


bu pogacalar gercekten de yumusacik oluyorlar,ben o gun icine yumurta katmayi unutmustum firina verirken geldi aklima,fakat dogrusu,ne goruntusu ne de tadinda hic bir eksiklik yoktu.

1 su bardagi ilik sutte 1 paket taze maya eritilir, yarim su bardagi sivi yag,1 yumurta ,tuz,1 kasik seker,1 kasik mahlep ve unla yogurulur.bana herkes ayni tarifi yapip benimkiler kadar yumusak yapamadiklarini soyluyor. cok cok yumusak bir hamur olacak,elinize yapisan bir hamur kivami olmasi gerekiyor.yarim saatten fazla da dinlendirmiyorum ben mayali hamurlari.

yarim saat hamur bekletilip,sekilleri verilir,10 dakika kadar da tepside dinlenince yumurta sarisi da surulup firina verilir.

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Emelcigim ellerine saglik nar gibi kizarmislar afiyetler olsun canim.

Unknown dedi ki...

arasını açıp beyaz peyniri de koyunca mis gibi mahlep kokusu eşliğinde eee demli de bir bardak çay oooffff of ne güzel olur ellerine sağlık Emelciğim:)

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık.Bir tane yetmez bir kaçtane aldım.Sevgiler bıraktım:)

susamcorekotuFeriha dedi ki...

emelcim harikasın canım çok güzel olmuşlar hamuru katı yoğrulduğu için pişince de sert oluyordur senin yöntem mükemmel
benim kilo verdiğimi sormuşsun bir önceki tarifin altında yazdım detayı okuyabilirsin tabiki verdim hemde 13 kilo:)))))

Unknown dedi ki...

Emelciğim yorumları silebilmek için önce bloğa giriş yapman lazım sonra silmek istediğin yorumu aç altında bir çöp tenekesi resmi var ona tıkla sonsuza dek sil yazısına tıkla bu kadar bende şimdi defalarca gelen bir yorum vardı onun fazlasını sildim bu şekilde diğer silinen yorumu kim yazdı ise o arkadaş vazgeçip silmiş hayırlı geceler canım

Damak Tadı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis olmuş ellerine sağlık Emel'ciğim..

Not:Liseyi bitirdikten sonra ünv. için 5-6 yıl orada bulundum..Ev sahibim Düsseldorf'ta pastacı idi..Avrupa çapında birincilikleri ve ödülleri vardı..Pasta ve kek yapımının püf noktalarını ondan öğrenmiştim..Sene 1979-1984.
Sonrasında ise sık sık gidip gelip irtibatı koparmadım..Halende gidip geliyorum ve pasta malzemelerimi oradan alıyorum devamlı..Teşekkürler..Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Canim benim.... Biz oralari cok sevdik ve yine gelmek istiyoruz... Söz bu sefer seni arayacagim.... Sevgilerimle, tarifin icin ellerine saglik diyorum...

kalpkurabiye dedi ki...

pamuk pamuk ne güzelde olmuşlar ellerine sağlık:))

Narince dedi ki...

Evet mayalıların hamurunu yumuşak tutmak sobucu güzelleştirir. Katı bir hamurla istediğimiz yumuşaklığa ulaşamayız. Ellerinize sağlık.

Baharcicegi dedi ki...

yumusacik mis gibi olmus,kahvaltiya cayin yanina sicacik nefis gider
güzel bir bahar haftasi diliyorum

Related Posts with Thumbnails