14 Nisan 2010 Çarşamba

TAHINLI KEK (bu sefer hurmali)


3 yumurta,2 bardaktan biraz az seker iyice cirpilir

1 su bardagi yogurt 1su bardagi siviyag 1paket kabartma tozu,2,5 su bardagi un,1 paket vanilya 4 yemek kasigi tahin de katilip kekin hamuru yapilir. 175 derecede 30-35 dakika pisirilir.(ben bu sefer hamurun icine dogranmis hurma koydum ama sade daha lezzetli oluyor) pistikten ve ilidiktan sonra kekin uzerine 4-5 yemek kasigi tahin surulup 2 yemek kasigi toz seker serpilir,en ustune de bol ceviz serpilir.(alerjimizden dolayi ben serpmiyorum) afiyetle yenir:)

9 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik canim afiyetler olsun.
Hayirli aksamlar öptüm.

MÜNSTER dedi ki...

Hayirli aksamlar canim... Ellerine saglik, bayilirim hurmaya.... Sevgilerimle,

Çağla dedi ki...

Hurmanın kabuklarını ne yaptın Emel abla?

Kevser dedi ki...

Üzerindeki tahin ne güzelde yakismistir bu lezzetli keke, ayni zamanda hurmalardan dolayida cok besleyici bir lezzet olmus, ellerine saglik diyorum.

Sevgilerimle

F İ L İ Z dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuş.

Damak Tadı dedi ki...

Çok leziz görünüyor Emel'ciğim,ellerine sağlık..Harikasın yine..Sevgiler..

kalpkurabiye dedi ki...

canımm ellerine sağlık kekin çok güzel görünüyor;))

Ekin Mutfagi by Elif dedi ki...

Ellerine saglik canim,cok nefis olmus...
sevgiler

Kendimce dedi ki...

Ben de yapmıştım ama hurma koymamıştım tadı nefistir eminim ellerine sağlık

Related Posts with Thumbnails