3 yumurta,2 bardaktan biraz az seker iyice cirpilir
1 su bardagi yogurt 1su bardagi siviyag 1paket kabartma tozu,2,5 su bardagi un,1 paket vanilya 4 yemek kasigi tahin de katilip kekin hamuru yapilir. 175 derecede 30-35 dakika pisirilir.(ben bu sefer hamurun icine dogranmis hurma koydum ama sade daha lezzetli oluyor) pistikten ve ilidiktan sonra kekin uzerine 4-5 yemek kasigi tahin surulup 2 yemek kasigi toz seker serpilir,en ustune de bol ceviz serpilir.(alerjimizden dolayi ben serpmiyorum) afiyetle yenir:)
9 yorum:
Ellerine saglik canim afiyetler olsun.
Hayirli aksamlar öptüm.
Hayirli aksamlar canim... Ellerine saglik, bayilirim hurmaya.... Sevgilerimle,
Hurmanın kabuklarını ne yaptın Emel abla?
Üzerindeki tahin ne güzelde yakismistir bu lezzetli keke, ayni zamanda hurmalardan dolayida cok besleyici bir lezzet olmus, ellerine saglik diyorum.
Sevgilerimle
ellerine sağlık çok güzel olmuş.
Çok leziz görünüyor Emel'ciğim,ellerine sağlık..Harikasın yine..Sevgiler..
canımm ellerine sağlık kekin çok güzel görünüyor;))
Ellerine saglik canim,cok nefis olmus...
sevgiler
Ben de yapmıştım ama hurma koymamıştım tadı nefistir eminim ellerine sağlık
Yorum Gönder