28 Nisan 2010 Çarşamba

PORTAKALLI HINDI


500 gr kusbasi hindi eti- 4 y.k siviyag-2 dis sarimsak-1 defne yapragi-1 portakalin kabugu-1 su bardagi portakal suyu-2 yemek kasigi soya sosu-1 havuc-2 patates-tuz ya da baharatli tuz.

siviyagda etler sarimsakla kavrulur.portakal suyu ve defne yapragi da eklenip 20 dak. pisirilir.

kup kup dogranmis patates ve havuc kizartilip,etin icine eklenir,soya sosu,tuzu ve portakalin kabuklari da katilip 1-2 dakika sonra atesten indirilir.

bu tarif yine arkadasim yasemin den ,tesekkur ediyorum ,ellerine saglik

5 yorum:

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

elelrine sağlık nefis olmuştur eminim.

Adsız dedi ki...

Ellerine sagik canim, hindi etli yemeklere bayilirim...

Unknown dedi ki...

değişik bir tarif olmuş bu Emelciğim ben hindi etini çok severim ama hiç etle portakalı bir arada düşünmedim zeytinyağlılara yakışan portakal hindiye nasıl olur kestiremiyorum eline sağlık denemek lazım az birşey
sevgiler canım

Unknown dedi ki...

Hindi eti ile nedense bir türlü barışamıyorum ama güzel görünüyor ellerine sağlık

keskinli dedi ki...

portakallarda ayri bir lezzet katmistir
eminim ellerine saglik sevgiler

Related Posts with Thumbnails