25 Haziran 2010 Cuma

CILEK RECELI


olcu 1 kilo cilege,1 kilo seker ve yarim limon.

ayiklanip yikanmis cileklerin uzerine sekeri dokulup 5-6 saat kadar bekletilip,kisik ateste pisirilir.kivaminin geldigini kasiktan damlatarak anlayabilirsiniz,son damla biraz uzayarak dokuluyorsa receliniz olmustur.(bu arada receliniz kaynarken cikan kopukleri bir kevgirle uzerinden almayi unutmayin)

5 yorum:

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Emelciğim bende yaptım kokusu bile harika oluyor bu reçelin sevgiler...

anneminkiziyim dedi ki...

Emelcigim merhabalar, ellerine saglik, oglun icin yaptiklarin mis gibi pogaca ve muffenslar ve recelin nefis görünüyor.
Sevgiler....

birdutmasali dedi ki...

AH HEP DİYORUM :
HAYAT ÇİLEK OLSUN !! :)

Baharcicegi dedi ki...

cilegin bol oldugu günlerdeiz,pastasi receli nerdeyse her evde yapiliyor kahvaltiya nefis recelinden alabilirmiyim ellerine saglik canim

mintininmutfağı dedi ki...

ellerine sağlık canım.ben yapmadım bu yıl ya.umarım bulabilirim çilek.

Related Posts with Thumbnails