olcu 1 kilo cilege,1 kilo seker ve yarim limon.
ayiklanip yikanmis cileklerin uzerine sekeri dokulup 5-6 saat kadar bekletilip,kisik ateste pisirilir.kivaminin geldigini kasiktan damlatarak anlayabilirsiniz,son damla biraz uzayarak dokuluyorsa receliniz olmustur.(bu arada receliniz kaynarken cikan kopukleri bir kevgirle uzerinden almayi unutmayin)
5 yorum:
Emelciğim bende yaptım kokusu bile harika oluyor bu reçelin sevgiler...
Emelcigim merhabalar, ellerine saglik, oglun icin yaptiklarin mis gibi pogaca ve muffenslar ve recelin nefis görünüyor.
Sevgiler....
AH HEP DİYORUM :
HAYAT ÇİLEK OLSUN !! :)
cilegin bol oldugu günlerdeiz,pastasi receli nerdeyse her evde yapiliyor kahvaltiya nefis recelinden alabilirmiyim ellerine saglik canim
ellerine sağlık canım.ben yapmadım bu yıl ya.umarım bulabilirim çilek.
Yorum Gönder