8 Mart 2010 Pazartesi

MILFOY BAKLAVA




benim kizim baklavayi cok seviyor.tadi kadar zahmetli de bir tatli dogrusu useniyorum cok sik yapmiyorum,turkiyedeki tatlicilar da yok maalesef,taze taze yiyelim.burda turk marketlerinde satilanlar da evlere senlik,ya tepsilerin ustleri acik,kasap bolumunun hemen yaninda ya da sekerlenmis bayatlamis. ben de milfoyden denemistim seneler once ve cok ta guzel olmustu.bunu ben kendim uydurdugumu sanmistim ama daha sonra bazi yerlerde duydum yapildigini.bir kac kez arasina koyu puding yapip ta koymustum o da lezzetliydi. bu resimdeki tatliyi sade yaptim,findik falan koymadim oglum da yiyebilsin diye,ama tabii ki findikli ayri oluyor.


1 paket taze milfoy hamuru (270 gr) nu dikdortgen kucuk borcama arsina ceviz ya da findik serperek koyun.3 kat cikiyor hamurdan.hamurlar kesilip uzerine 3 corba kasigi erimis tereyagi dokulur.firina verilir.tatli soguduktan sonra da ,1 bardak su ve 1,5 bardak sekerle yapilan kaynar olmayan serbet dokulur.

4 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim nefis olmus harika görünüyor ellerine saglik bende aldim hazir yufga tarifini deneyecegim sevgiler öptüm canim.

Minigimle mutfakta ..! dedi ki...

milfoyden olani hic denemedim,ama burda da milfoy bulmak biraz zor:(((

MÜNSTER dedi ki...

Ellerine saglik.... Cok lezzetli görünüyorlar... Hic denememistim... Bir tane aliyorum... Sevgilerimle,

yasemin.duysak dedi ki...

Insan baklava yemeye cagirir arkadasini :) Ellerine saglik Emelcigim

Related Posts with Thumbnails