19 Mayıs 2010 Çarşamba

RHABARBER KUCHEN(RAVENT YA DA ISKIN KEKI)




bu sebzeyi dogrusu turkiyede hic gormedim ve adini da bilmiyordum .turkcesini sozlukten buldum.almanyada baharda cikan bir sebze,eksimsi erik gibi geliyor bana tadi,turkiyede de yetistigi bolgeler vardir mutlaka.


100 gr.yumusak margarin ya da tereyagi,80 gr.pudra sekeri,3 yumurta,200 gr.un 100 gr ogutulmus badem,150 gr.cig krema ve kabartma tozu ve vanilyayla hamur yapilir.


300 gr ince dogranmis rhababer hamurun uzerine koyulur.en ustune de 60 gr un ,60 gr seker ,40 grtereyagi ve biraz tarcin yogurulup,kucuk kirintilar halinde kekin uzerine serpistirilir.

13 yorum:

derya dedi ki...

Canım çok güzel bir görüntü ellerine sağlık çok
öpüyorum...

humeyra dedi ki...

İlginç birşeymiş. Yani görsem onla yemek pişirilir sanırdım :) Ama erik gibiymiş tadı. Daha kimbilir tanımadığımız görmediğimiz ne bitkiler var dünyada.

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik hafif eksi bir lezleti oluyor ben seviyorum degisik bir tarifle bir kaz kez rhababer kek yaptim.Hem nefis hemde hafif emeklerine saglik canim afiyet seker olsun.

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

CANIM TÜRKİYEDE IÇKIN DENİR.DOĞU ANADOLUDA YETİŞİR..EKŞİMSİ BİR TADI VARDIR..
ELLERİNE SAĞLIK DEMEK ALMANYADA DA VAR HA IÇKIN..
SEVGİLER

Melekperim Su dedi ki...

Canım hiç yapmadığım ve yemediğim bir lezzet,şimdi olsaydıda tadına baksaydım, görüntüsü harika ellerine sağlık sevgiler.

sevimin sayfasi dedi ki...

rhabarber pazara geldimi benim icin bahar geldi demektir...tek mevsiminde satilan bir meyve...ve ben mevsimi bittmeden cok yaparim...mevsimi gectimi bahari bekleriz....
nefis olmus canim, ellerine saglik

Ekin Mutfagi by Elif dedi ki...

Hmmm rhababer, evet burda almanyada simdi mevsimi galiba her markette bulunyor..

Ellerine saglik

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ilk defa duydum. Ama kekin görüntüsü çok güzel. Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.

mutfaktakizaman dedi ki...

canim evet bende ilk olarak gecen yil yapmistim tartini cok lezzetli olmustu cok hosuma gitmisti bu yil yine yapicam marketlerde yerini aldi bile:))

ellerine saglik canimm

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Merhabalar,
Ayşe Yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisin de KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için http://mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz. Harika tarif ve fotoğrafınızı bekliyorum...
Sevgiler...

Yaren dedi ki...

Cok sevdigim bir sebze,pastasida harika oluyor.Ellerine saglik.Iyi pazarlar

Adsız dedi ki...

ben bunu bir romanda okudum..oradakiler ravent pastası yiyorlardı merak ettim..ama herhal bulmayacağım..

Adsız dedi ki...

bahsettiğiniz raventin türkçe karşılığı ışgın yada dağ muzu olarak geçer.Özellikle doğuda ki ben erzincan'da bununla büyüdüm desem yeridir. mevsiminde sokaklarda el tezgahlarında bile satılır. Geçenlerde internettende satışını görmüştüm. Bilginize

Related Posts with Thumbnails