cok lezzetli bir corba ,denemeyenler varsa tavsiye ederim.
1 sogan sivi yagla kavrulur,300-400 gr mantaince dogranip soganlarla kavrulmaya devam edilir,suyunu salip tekrar cekmeye baslayinca 3 dolu corba kasigi un da eklenip bir-iki dakika daha kavrulur,önce biraz soguk su katilarak acilir,1 su bardagi süt ya da krema eklenir(ben sütle yapiyorum),suyu da kivamina göre eklenip, blenderdan gecirilip 5 dakika kadar kaynatilir.(ben icine yarim tablet sebze bulyonu kattim bu sefer,sagliksiz da olsa lezzeti arttiriyor.)
KARISTIRMA da bizim köyde yapilan bir yemek(baska yörelerde de vardir mutlaka),kis tatilinde kiz kardesim türkiyeden bizi ziyarete gelirken annem göndermis.yazin köyde sac üstünde yufkalari yapip dograyip sakliyor.
dogranmis yufkalarin üzerine icine sogan atilarak pisirilen kemikli et bol suyuyla beraber sicakken dökülüyor.
8 yorum:
Ellerine saglik harika görünüyor.
Ellerine saglik
Ellerine saglik canim afiyetler olsun .Hayirli aksamlar öptüm.
Karıştırmayı çok sevdim. Ben erişte zannettim ama, yufkayla yapılıyormuş. Daha önce denemediğim bir tarif.
Çok lezzetli görünüyorlar, ellerinize sağlık.
Çok güzel gözüküyor.Ellerinize sağlık.Karıştırma çok değişik.Ben TEKİRDAĞ doğumluyum.Bizim oralarda da yufka yapılır.İlk fırsatta deneyeceğim.Çok güzel bir paylaşım.SEVGİLER.
emelcim her ikiside cok lezziz görünüyor, ellerine saglik canim..sicacik sevgiler, mutlu pazarlar..
emelcim blogcu bulusma ile ilgili post yayinladim sayfama gelip son gelismeleri okursan sevinirim,
görüsmek üzere sevim
kış olsa hemen yapardım şimdi.elinize sağlık
Çorba gerçekten nefis görünüyor.
Yorum Gönder