Annemin pazili böregini bu sefer mantarli,yumurtali yaptim.
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi süt
1yumurta
1tatli kasigi tuz-1kabartma tozu
Un
Ele yapismaya kivama gelene kadar un ekleyip yoguruyoruz.cok rahat acilan bir hamur oluyor
Ici icin aslinda annem bilca cigden paziyla yapar öyle de cok kezzetli
Mantarli ic icin: 4 büyük sogani siviyagda kavurup icine 750gram yikanip kücük dogranmis mantarla kavrulmaya devam edilir tuz karabiber eklenir.sogumayaa birakilir
Hamuru ikiye bölüp merdaneyle acilip ici koyulur diger kat ta örtülüp üzerine yumurta sarisi sürülüp cörek otu serpilir.
13 Mayıs 2020 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder