2 Şubat 2010 Salı

IPISLAK KEK



  • 2 yumurtave 9 kasik seker cirpilir.

  • 9 kasik sivi yag,9 kasik sut,vanilya,kabartma tozu bol kakao ve unla kek hamuru yapilir.

  • 24 cm.lik yuvarlak kek kalibi ya da dikdortden kucuk borcam bu olcu icin uygun kaliplar.


  • onceden isitilmis firinda pisirilir.


  • 2 su bardagi sut 7 kasik seker ve bol kakao kaynatilir.ilimaya birakilir.


  • kek de ilidiktan sonra serbeti dokulur.(ikisi de oldukca ilik olacak)


  • uzeri icin


  • 150 gr kuvertur ya da cikolata icine yarim cay bardagindan biraz daha az sut koyularak eritilir.sogumus serbetini cekmis kekin uzerine yayilir.(sutunu katarken biraz daha az ya da fazla katabilirsiniz ne kadar akiskan bir sos istediginize bagli)


  • AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails