1 Şubat 2010 Pazartesi

PIRASALI TART



  • yarim su bardagi yogurt,yarim su bardagi siviyag,kabartma tozu, tuz ve unla ele yapismayacak kivamda bir hamur hazirlanir.

  • 26 cm lik tepsiye kenarlari yuksek olacak sekilde yayilir.

  • 500 gr.ince dilimlenmis pirasa biraz ateste oldurulur.iliyinca icine 2 cirpilmis yumurta ve 1 cay bardagi krema (sahne) ya da sut de olabilir.eklenir.Pirasalarla karistirilip hamurun uzerine dokulur.


  • biraz kasar rendesi de serpilip firina verilir.


  • bunu pirasa yerine ispanakla da yapabilirsiniz. once sogani kavurup sonra ispanaklarla kavrulur.

2 yorum:

burcunokta dedi ki...

Tart nefis görünüyor, ellerinize saglık. sizi izlemeye aldım, görüşmek dilegiyle. sevgiler.

Adsız dedi ki...

eksiden çok yapardık bu tariften ama ben krema ve yumurta koymuyodum.bide böyle deneyeyim..esra

Related Posts with Thumbnails