- 1 kavanoz(850ml) schatten morellen ya da sauerkirschen. visneler suzulur.suyuna 500 ml olana kadar su eklenir,3 corba kasigi nisastave 3 kasik sekerle kaynatilir.visneler de katilip sogumaya birakilir.
- konserve visne bulamayanlar icin bilmiyorum turkiyede olup olmadigini yaklasik 300 gr taze veya donmus visneyle de yapilabilir.500 ml visne suyuna 3 corba kasigi nisasta ve 3 kasik sekerle kaynatilip icine de visneler eklenip sogumaya birakilir.
- HAMURU ICIN: 250 gr.tereyagi veya margarin(yumusak),1 yumurta,vanilya,200 gr seker,kabartma tozu ve unla hamur yapilir.(tarifte un 400 gr.ama ben goz karari yapiyorum). Hamurdan 1 elma buyuklugunde hamur ayrilip diger hamur 26 cm lik tepsiye elle yayilir.uzerine sogumus visneli karisim dokulup en ustune de ayirdigimiz hamurdan kucuk parcalar halinde koyulur.200 derecede pisirilir
10 Şubat 2010 Çarşamba
VISNE PELTELI TART
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
hımm ekşi ekşi çok güzel olmuştur eminim.eline sağlık abla...esra..
Yorum Gönder