10 Şubat 2010 Çarşamba

VISNE PELTELI TART



  • 1 kavanoz(850ml) schatten morellen ya da sauerkirschen. visneler suzulur.suyuna 500 ml olana kadar su eklenir,3 corba kasigi nisastave 3 kasik sekerle kaynatilir.visneler de katilip sogumaya birakilir.

  • konserve visne bulamayanlar icin bilmiyorum turkiyede olup olmadigini yaklasik 300 gr taze veya donmus visneyle de yapilabilir.500 ml visne suyuna 3 corba kasigi nisasta ve 3 kasik sekerle kaynatilip icine de visneler eklenip sogumaya birakilir.

  • HAMURU ICIN: 250 gr.tereyagi veya margarin(yumusak),1 yumurta,vanilya,200 gr seker,kabartma tozu ve unla hamur yapilir.(tarifte un 400 gr.ama ben goz karari yapiyorum). Hamurdan 1 elma buyuklugunde hamur ayrilip diger hamur 26 cm lik tepsiye elle yayilir.uzerine sogumus visneli karisim dokulup en ustune de ayirdigimiz hamurdan kucuk parcalar halinde koyulur.200 derecede pisirilir

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hımm ekşi ekşi çok güzel olmuştur eminim.eline sağlık abla...esra..

Related Posts with Thumbnails