12 Şubat 2010 Cuma

YULAFLI KEK (haferflocken auflauf)




3 yumurta,100 gr bal,100ml sut,75 gr yumusak margarin ya da tereyagi,1 kucuk dogranmis elma,biraz tarcin,20 gr nisasta,kabartma tozu ve 125 gr yulaftan(haferflocken) bir kek hamuru hazirlanir.1 elma soyulup ici oyulur dilimlenip hamurun uzerine koyulur.180 derecede pisirilir.(ben tarifin disinda icine 2 kasik seker de katiyorum)


------yaninda kaymakla ilikken servis yapilir.biraz ufalanan bir kek oluyor.

5 yorum:

CAHİDE dedi ki...

Yulafın çok faydalı olduğunu biliyorum.Bir ara yoğurda karıştırır yerdim.kekte süper gözüküyor ellerine sağlık canım...

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim ellerine saglik afiyetler olsun.

burcunokta dedi ki...

Yulaf,bal,elma, ve tarçın bu muhteşem dörtlünün tadı tavan yapmıştır, ellerine saglık.Mutlu ve huzurlu hafta sonu diliyorum.

Baharcicegi dedi ki...

yulaf cok saglikli, hafif kalorisi az nefis bir kek olmus piserken misler gibi kokmustur tarcinin kokusu
ellerine saglik canim

Adsız dedi ki...

ablacım siten hayırlı olsun.daha bugün bakabildim,malum köy şartları:)bütün yemekler çok güzel görünüyo ellerine sağlık.
ESRA

Related Posts with Thumbnails