- yarim su bardagi yogurt,yarim su bardagi siviyag,kabartma tozu, tuz ve unla ele yapismayacak kivamda bir hamur hazirlanir.
- 26 cm lik tepsiye kenarlari yuksek olacak sekilde yayilir.
- 500 gr.ince dilimlenmis pirasa biraz ateste oldurulur.iliyinca icine 2 cirpilmis yumurta ve 1 cay bardagi krema (sahne) ya da sut de olabilir.eklenir.Pirasalarla karistirilip hamurun uzerine dokulur.
- biraz kasar rendesi de serpilip firina verilir.
- bunu pirasa yerine ispanakla da yapabilirsiniz. once sogani kavurup sonra ispanaklarla kavrulur.
1 Şubat 2010 Pazartesi
PIRASALI TART
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Tart nefis görünüyor, ellerinize saglık. sizi izlemeye aldım, görüşmek dilegiyle. sevgiler.
eksiden çok yapardık bu tariften ama ben krema ve yumurta koymuyodum.bide böyle deneyeyim..esra
Yorum Gönder