13 Şubat 2010 Cumartesi

KALP PASTASI(SEVGI GUNUNUZE OZEL)






  • hamuru icin.benim kalp formum olmadigi icin bunu firin tepsisinde yapip kizima yaptirdigim sablonla 2 adet kalp kestim.


  • 2 yumurta,5-6 kasik sicak suyla cirpilir,150 gr seker,vanilya eklenip tekrar cirpilir.100gr un,50gr nisasta,1 tatli kasigi kabartma tozu katilir.pisirma kagidi serilmis tepside180 derecede --onceden isitilmis--firinda 10-12 dakika pisirilir.hamur kizarmayacak mumkun oldugunca beyaz kalacak.


  • firindan cikinca hemen ters cevirilip kagittan ayrilir.ben hemen kalp seklindeki kagidi uzerine koyup hamuru kestim 2 parcaya


  • Kremasi icin:1 paket cirpilmis krem santi ya da sahne,1 paket labne peyniri ya da schmandve 3 kasik seker ekleyerek kremasi yapilir.hamurun ilk katinabu kremanin 3 te 1 i surulur istenilen meyve konulur,ben kestikten sonra hamurli da parcalayip arasina dosedim,diger hamur da uzerine hafifce bastirilip,geri kalan krema gida boyasiyla renklendirilip .surulur.

1 yorum:

CAHİDE dedi ki...

Çok şık bir pasta olmuş,ellerine sağlık Emelcim...

Related Posts with Thumbnails