- hamuru icin.benim kalp formum olmadigi icin bunu firin tepsisinde yapip kizima yaptirdigim sablonla 2 adet kalp kestim.
- 2 yumurta,5-6 kasik sicak suyla cirpilir,150 gr seker,vanilya eklenip tekrar cirpilir.100gr un,50gr nisasta,1 tatli kasigi kabartma tozu katilir.pisirma kagidi serilmis tepside180 derecede --onceden isitilmis--firinda 10-12 dakika pisirilir.hamur kizarmayacak mumkun oldugunca beyaz kalacak.
- firindan cikinca hemen ters cevirilip kagittan ayrilir.ben hemen kalp seklindeki kagidi uzerine koyup hamuru kestim 2 parcaya
- Kremasi icin:1 paket cirpilmis krem santi ya da sahne,1 paket labne peyniri ya da schmandve 3 kasik seker ekleyerek kremasi yapilir.hamurun ilk katinabu kremanin 3 te 1 i surulur istenilen meyve konulur,ben kestikten sonra hamurli da parcalayip arasina dosedim,diger hamur da uzerine hafifce bastirilip,geri kalan krema gida boyasiyla renklendirilip .surulur.
13 Şubat 2010 Cumartesi
KALP PASTASI(SEVGI GUNUNUZE OZEL)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Çok şık bir pasta olmuş,ellerine sağlık Emelcim...
Yorum Gönder