13 Şubat 2010 Cumartesi

BERLINER




almanyanin bu tatlisini ozellikle kizim cok seviyor.aslinda burda hep hazir alinir ama oglumun alerjisi sebebiyle ogluma yediremiyordum,hazirlar yerfistigi yaginda kizartildigi icin.simdi de karnaval zamani almanyada ve yine cok satilmaya baslandi.ben de bir deneyeyim dedim ilk denemem oldugundan sanirim yusuyuvarlak olmasa da tadi ayni oldu.


Hamuru icin:125 gr sut ve 100 gr tereyagi ya da margarin hafif isitilir yag icinde eriyene kadar , sonra 3 kasik seker,1 vanilya,2 yumurta,1 paket toz maya ve 500 gr dan 3 kasik az unla hamur yapilir.mayalanmaya birakilir. daha sonra hamur 32 parcaya ayrilip yuvarlak duzgun bezeler yapilip yarim saat daha bir bez altinda bekletilir. bol sivi yag cok az isitilir hamurlar cok kisik ateste pisirilir.benim ilk attigim postada ici cig kaldi .sanirim yag fazla sicakti.ocagin altini oldukca kistim o zaman iyi pistiler.kizaranberlinerler bir mutfak kagidina koyulup fazla yagi alindiktan sonra henuz sicakken bol toz sekere bulanir.iliyinca icine de bi krema siringasi yardimiyla recel sikabilirsiniz.

10 yorum:

keskinli dedi ki...

bende kendim evde cok yapiyorum gercekten enfes bir lezzet ellerine saglik
almanyada yasiyorum demissin merak ettim hangi sehir? sevgiler
YORUMUN ICINDE TESEKKÜR EDERIM HER ZAMAN GÖRÜSMEK DILEIYLE

Unknown dedi ki...

değişik bir tatlı ellerine sağlık canım

emelce yemek dedi ki...

frankfurt civarindanim sevgiler

CAHİDE dedi ki...

İlginç bir tatlıymış.Bunu da deneyeyim.Ellerine sağlık canımsın...

Adsız dedi ki...

kızarınca her şey daha lezzetli oluyor,bir de sağlıklı olsa :) yinede dışarıda satılanlardan daha sağlıklı olduğu kesin,ellerinize sağlık.

Hatice dedi ki...

merhaba Emel, blogun hayırlı olsun, nice güzel paylaşımlara:)
dün yorum yazmıştım ama şimdi göremedim:(
ellerine sağlık, sevgiler...

Emel Kurt dedi ki...

Selam hep merak etmisimdir (berliner)ler evde yapilinca nasil oluyor diye. Tesekkürler bilgilendirdigin icin. Denemek istiyorum ama kayilarim var beceremem diye, cesaretimi toplarsam denerim ellerine saglik.Sevgiler.

susamcorekotuFeriha dedi ki...

DEĞİŞİK BİR LEZZET ŞİFA OLSUN

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Hmmmm, Berliner'lere bayilirim, farkettim simdi burada, son zamanlarda bizde cok yedik bunlardan ama hazirlarini, insallah en kisa zamanda bu tarifle ben birde kendim denemek isterim ama üzeri lütfen bol pudra sekerli olacak illaki:)) Senin de ellerine saglik diyorum.

Sevgilerimle

sevimlimutfak dedi ki...

Çok değişik bir tarif denemeye değer. Ayrıca resim yapan biri olarak resimlerinizide çok beğendim. Sevgiler...

Related Posts with Thumbnails